Hírek

2016.12.09. 21:50

Minden festék átment a hatósági szűrön

Körkép - Idén 18 féle festékipari terméket ellenőriztek a fogyasztóvédelmi hatóság szakemberei, a szúrópróbaszerű vizsgálaton valamennyi termék illékony szerves vegyület (VOC) tartalma megfelelt az előírt határértéknek.

Erről tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Mint írták, a bevizsgált termékek között szerepelt egyebek mellett zománcfesték, valamint kül- és beltéri falfesték és rozsdagátló alapozó. Az ellenőrzött festékek listája a fogyasztóvédelem honlapján elérhető.

Kül- és beltéri festékeket egyaránt górcső alá vett a hatóság

A tájékoztatóból kiderül: az NFH évek óta vizsgálja a festékipari termékek illékony szerves vegyület tartalmát, és az eredményekről jelentést küld az Európai Bizottság számára.

Az Európai Unió ugyanis egy monitoring programot fogadott el annak érdekében, hogy csökkentse ezen termékekben a felhasználásuk során keletkező VOC-kibocsátást az ózonréteg védelmének érdekében, tekintettel arra, hogy ezek a szerves vegyületek a levegőbe kerülve jelentős mértékben hozzájárulnak annak csökkenéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!