Hírek

2017.08.24. 12:58

Mindenki nyugodtan hátradőlhet - Áthelyezték a körbeaszfaltozott távközlési oszlopot

NAGYKANIZSA Szerdán az országos média is beszámolt a „körbeaszfaltozott” oszlop esetéről. A kábelvezetéket tartó póznát áthelyezte a szolgáltató, jóllehet – állításuk szerint – hivatalosan nem érkezett hozzájuk kérés.

Pásztor András

Szerdán több országos sajtóorgánum is beszámolt a Potyli utcai bekötút közepén lévő oszlopról. Mint kiderült: a lehajtót kialakító cég hónapok óta várt arra, hogy a kábelszolgáltató áthelyezze a póznát, de mivel ez nem történt meg, egyszerűen körbeaszfaltozták az oszlopot.

Az eset kapcsán megkerestük az oszlop tulajdonosát, a UPC Magyarország Kft-t. A cég kommunikációs munkatársától, Kapitány Zoltántól megtudtuk: alaposan utánanéztek az ügy előzményeinek, és információink szerint a UPC-hez nem érkezett hivatalos közműegyeztetési megkeresés a szóban forgó oszlop áthelyezésével kapcsolatban. Az esetről korábban itt írtunk.

Az oszlopot végül áthelyezte a szolgáltató Fotó: Gergely Szilárd

– Fontos tudni, hogy a közműoszlopok áthelyezését egy útépítés során nem automatikusan végzi el az oszlop tulajdonosa, illetve az oszlopot használó szolgáltató cég, hanem egy alapos közműegyeztetési eljárást és szerződéskötést követően, amelyet minden esetben az utat építő beruházónak, illetve vállalkozónak kell írásban kezdeményeznie – hangsúlyozta Kapitány Zoltán. – Jó hír, hogy az illetékes hatóságok a kialakult helyzetre való tekintettel soron kívül engedélyezték az oszlop azonnali áthelyezését, így azt már a tegnapi napon el is végeztük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!