Hírek

2017.06.27. 17:50

Izrael nagykövete a fürdővárosban

Izrael magyarországi nagykövetét, Yossi Amranit fogadta tegnap Papp Gábor polgármester a hévízi városházán.

Varga Lívia

A diplomata  tavaly év végétől látja el feladatát Budapesten, és első alkalommal látogatott  a fürdővárosba, hangzott el a tárgyalás sajtónyilvános részén. Yossi Amrani hangsúlyozta: nagy lehetőségeket lát az izraeli-magyar együttműködésben. A látogatást Papp Gábor polgármester úgy értékelte, mint egy fontos folyamat részét a város nemzetközi s azon belül Izraellel való kapcsolatának építésében.

 

Yossi Amrani, Papp Gábor és Kepli József János hévízi alpolgármester

Yossi Amrani leszögezte: Hévíz és a Balaton térsége rengeteg látnivalót kínál, s komoly vonzerőt jelenthet az izraeli turisták számára, akik már most is nagy számban érkeznek Magyarországra, igaz, tette hozzá, jellemzően Budapestre. Fontos feladat tehát a vidéki Magyarországot s ezen belül Hévízt is megismertetni az izraeliekkel.

A nagykövet szerint az onnan érkező vendégek számára vonzóak lehetnek a fürdőváros gyógy- és egészségügyi szolgáltatásai, a térségben elérhető golfozási lehetőségek s a szabadidő eltöltésének egyéb aktív formái is ide csábíthatják őket. Ebben kulcsszerepet játszhat az önkormányzat által üzemeltetett Hévíz-Balaton Airport. Yossi Amrani hozzátette: egyértelműen látja a lehetőségét egy Sármellék-Tel Aviv charter vagy menetrend szerinti járat elindításának.

Papp Gábor polgármester emlékeztetett: idén januárban Kepli József János alpolgármesterrel Tel Avivban prezentációban mutatta be Hévízt az izraeli érdeklődőknek, ezt követően pedig több study tourt is szerveztek izraeli touroperátorok, üzletemberek, újságírók, illetve légitársaságok képviselői számára. S a nagykövettel folytatott tárgyalást követően pedig immár együttes erővel építik az izraeli-magyar s azon belül az izraeli-hévízi kapcsolatokat. A jó kapcsolat és a megfelelő alapok megvannak, tette hozzá a polgármester, lehet építeni rájuk.

Annak érdekében, hogy az izraeli nagykövet még behatóbban megismerhesse Hévízt és a már említett "vidéki Magyarországot", Papp Gábor és Kepli József János egy, a hévízi termelői piacról származó helyi termékekből összeállított ajándékcsomagot s egy Hévíz történelmét bemutató képes könyvet nyújott át Yossi Amraninak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!