Hírek

2015.10.08. 14:34

Ököllel ütötte, többször megszúrta, fojtogatta - Vádat emeltek a barátnőjét meggyilkoló zalaegerszegi férfi ellen

Zalaegerszeg – Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a megyei főügyészség a volt barátnőjét meggyilkoló főiskolás fiatalember ellen.

Arany Gábor

Az idén április 11-én történt emberöléssel kapcsolatos fejleményekről a főügyészség sajtószóvivőjét, dr. Pirger Csabát kérdeztük. Tájékoztatásul közölte, hogy az előzetes letartóztatásban lévő fiatalember ellen nemrég emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt és fegyház büntetés kiszabására tett indítványt. A bűncselekmény büntetési tétele 10-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

Mint az ügyről annak idején beszámoltunk, a zalaegerszegi 18 éves diáklány tavaly júniustól járt a 21 éves, szintén zalaegerszegi, de budapesti főiskolán tanuló fiúval, akinek ez volt az első komoly kapcsolata. Ez év január közepén szakítottak, ennek ellenére a két fiatal időnként üzenetet váltott, beszélt egymással. Április 11-én este azért találkoztak, hogy végleg befejezzék kapcsolatukat. Elsétáltak a parkerdőbe, ahol a fiú rövid beszélgetés után a lányra támadt, ököllel ütötte, fojtogatta, késsel számos alkalommal megszúrta, majd áldozata telefonját magához vette és elmenekült.

Az ügyről annyi tudható, hogy a lánnyal édesanyja telefonon beszélt negyed tízkor, hogy hová menjen érte, el is indult a városba, de fél tízkor már nem érte el telefonján.

A gyilkosságról a fiú számolt be egy budapesti barátjának, akinek telefonon elmondta, bántalmazta a barátnőjét és meghalt. A fiú közben visszasietett a Kovács Károly téren hagyott autójához, majd elszáguldott a 76-os úton a Balaton irányába. Nem sokkal később Fenékpuszta és Sármellék között autójával fának csapódott. Innen vitték a keszthelyi, majd az egerszegi kórházba. A rendőrök fél tizenkettő tájt a parkerdei ösvény mellett találták meg a diáklány holttestét, rajta több, külön-külön is halálhoz vezető sérüléssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!