Olvasási kihívás teljesítve

2015. december 15., 16:35 szerző: Pásztor András fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa – A kistelepüléseken egyre többen tudják igénybe venni a könyvtári szolgáltatásokat – hangzott el kedden a Könyvtári Szolgáltató Rendszer (KSZR) éves beszámolóján.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Egyfajta évértékelőt tartottak kedd délelőtt a Halis-könyvtárban, ahol az úgynevezett könyvtári szolgáltató rendszer – a közeli kistelepülésekre kitelepített könyvtári szolgáltatások – sikereiről is szóltak. Illetve a „Halista" olvasási kihívás résztvevőit is most jutalmazta a bibliotéka.

– Jelenleg 43 faluban vagyunk jelen a könyvtári szolgáltatásokkal, s reményeink szerint a következő évtől Szepetnek, illetve Murakeresztúr is csatlakozik – hangsúlyozta Bognár Csilla csoportvezető, aki elárulta: tavaly több mint 10 ezer könyvet katalogizáltak a helyi kiskönyvtárak állományából, ugyanakkor közel 9500 kötetet selejtezni is kellett. – A jövő évben folytatni szeretnénk ezt a fajta szolgáltatást, hiszen ennek köszönhetően új kötetek, folyóiratok, illetve zenei anyagok kerülhetnek a településekre, ahol egyébként lelkes könyvtárosok dolgoznak.

Az értékelést követően öt kistelepülés könyvtárosát külön is jutalmazták, Tirászi Árpádnét Patról, Salamon Lászlónét Nagyrécséről, Tóth Péternét Fityeházról, Gazdikné Bahóber Editet Nagybakónakról és Kantó Lászlónét Alsórajkról.

Az évértékelőt követően egy másik könyvtári program, a Halista olvasási kihívás résztvevőit is jutalmazták.

Osvald Éva könyvtáros és a játék ötletgazdája elmondta: januárban azt kérték a könyvtár olvasóitól, hogy az év végéig olvassanak el minimum 10, maximum 25 könyvet a megadott szempontok alapján.

– Az egyik szempont például az volt, hogy olvassanak el egy könyvet, ami Nagykanizsáról szól, vagy amiből film is készült, de szerepelt a listán ifjúsági és családregény is – mondta Osvald Éva, aki jelezte: a kihívást végül 15 fő teljesítette.

Pásztor András

2015. december 15., 16:35 szerző: Pásztor András fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...