Hírek

2017.06.03. 17:04

Öreg és örök diákok

Nagykanizsa - Szombaton nyolcadik alkalommal gyűltek össze a Batthyány Lajos Gimnázium öregdiákjai. Az idén is több régi osztály találkozójára került sor és a Pro Schola Díjat is átadták.

Pásztor András

A szombati ünnepségen Balogh László igazgató köszöntötte a gimnázium egykori diákjait, akik közt akadt olyan osztály is, melynek tagjai 60, 50, 40 évvel ezelőtt érettségiztek.

– Az idei esztendőben is sok szép eredményről tudnék beszámolni, de most csak a legfrissebbről szólok, a gimnázium minősített tehetséggondozó címet kapott, amivel csupán pár intézmény büszkélkedhet az egész Dunántúlon – árulta el az igazgató.

Ezt követően az öregdiák kör elnöke Molnár László jelentette be: rendhagyó módon idén nem egy, hanem két Pro Schola Díjat osztanak ki.

Molnár László, az Öregdiák Szövetség elnöke (balról), Kuzsner Sára, és Gölles Martin díjazott, Balogh László igazgató
Fotó: Gergely Szilárd

– A díjat olyan diák kaphatja, aki a közösségi munkából is kivette a részét – mondta az elnök, majd átadta a díjat Kuzsner Sárának.

Mint az elhangzott: az idén érettségizett fiatal leányzó a diákönkormányzat aktív tagja volt, emellett az iskolai kórus  tagjaként számos versenyen, rendezvényen szerepelt. Ötleteivel, szeretetteljes hozzáállásával a nyári táborok motorja is volt.

A másik díjat egy öregdiák, Gölles Martin vehette át, aki ugyan már öt éve elbúcsúzott a gimnáziumtól, de elszakadni nem tudott a BLG-től. A jelenleg a Pécsi tudományegyetem Művészeti Karán tanuló fiatalember az iskolai Virág Benedek Kórus másodkarnagya is és a gimnázium szinte valamennyi rendezvényének segítője.

A díjak átadását követően a gimnázium emblematikus tanárairól is megemlékeztek, így Szebenyi Máriáról a kémiatermet, Kugler Sándornéről a fizika előadót, míg dr. Ördög Ferencről az iskolai olvasótermet nevezték el. Emellett felavatták a Batthyány-család címerállatáról készült faragott szobrot is, ami egy pelikánt ábrázol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!