Hírek

2016.06.06. 15:07

Örök értékeket adó iskolájukra emlékeztek

Nagykanizsa – Francoise Debeaupte, a Notre Dame rend magyarországi képviselője, rendfőnöknő is részt vett hétfőn a Notre Dame Szenior Klub évzáró rendezvényén.

Horváth-Balogh Attila

A rendfőnöknőt Marie Terese Clement nővér, valamint Czibere Virág, a rend által Zalaegerszegen működtetett Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanára is elkísérte az eseményre, melyen koszorút helyeztek el az egykori líceum (ma a Batthyány Lajos Gimnázium Sugár utcai épülete) falán lévő emléktáblánál. Hasonlóképpen adózott az intézmény emléke előtt a Batthyány-gimnázium igazgatóhelyettese, Katona Noémi ; illetve a volt tanítványok is.

Francoise Debeaupte, Marie Therese Clement nővér és Miha Tamásné a koszorúzáson. Fotó: Szakony Attila

– 1934-től 1948-ig, a Notre Dame rend feloszlatásáig működött ebben az épületben a Notre Dame Líceum, Gimnázium és Általános Iskola – hallottuk Miha Tamásnétól, a volt tanítványokat egybegyűjtő klub vezetőjétől. – Nívós oktatás folyt az iskolában, amely  az intézmény növendékeit egy életre ellátta lelki és tudásbeli munícióval, örök értékekkel vértezve fel őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!