Hírek

2016.04.13. 08:20

Összetört telefonok, nem tudott a szakításba beletörődni

Lenti – A fenyegető üzenetek és az erőszakba torkolló viták sem ritkák szakítás után, ha az elhagyott nem képes beletörődni volt kedvese döntésébe.

Arany Gábor

A különböző erőszakos bűncselekmények miatt korábban már három alkalommal  elmarasztalt és kétszer végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt K. Krisztián sem volt képes túltenni magát a szakításon. A most 24 éves fiatalember rövid ideig tartó kapcsolatának kiskorú barátnője vetett véget még 2014-ben. K. Krisztián azonban 2015 januárjától többször igyekezett közeledni a lányhoz. A hónap közepén megjelent Lentiben a társasházi lakásánál is, ám amikor a barátnője testvére közölte, nincs már köze a lányhoz, mérgében szétütötte a kaputelefont. K. Krisztián interneten, telefonon is próbálkozott, üzeneteiben találkozót kért tőle, de közben trágár módon sértegette, megöléssel fenyegette és azzal, hogy képeit felteszi az internetes pornóoldalakra. Később, 2015. május 23-án felajánlotta a lánynak, hogy letörölheti a számítógépéről a fényképeit, akkor ezzel már nem tudja többet fenyegetni. Ezért másnap este ismerősük házában találkoztak. Amíg a lány géppel foglalatoskodott, a férfi féltékenysége miatt összevesztek. A vitából dulakodás kerekedett, mert az ittas K. Krisztián meg akart a nézni a lány telefonján az üzeneteket. Sikerült a készüléket megszereznie, majd a lányt a nyakánál megragadva az ágyra lökte, a telefont pedig kézzel összeroppantotta. Közben megérkezett a ház tulajdonosa és a lány testvére, akik próbálták megfékezni K. Krisztiánt, amiből pofonnal tarkított újabb dulakodás kerekedett.

Tavaly november 27-én Lentiben egy szórakozóhelyen találkozott össze K. Krisztián a volt kedvesével, aki barátnője társaságában töltötte az idejét. A férfi rátámadt a lányra, amikor kiment a mosdóba, a ruháját rángatta, pofon ütötte. Ez után kiengedte a lányt, aki visszaült az asztalához, ám nem sokkal később odaült K. Krisztián is, aki felszólításra sem távozott. Újabb vita, trágár szidalmazás következett, a férfi ekkor a két nő közé öntötte egy pohár italt, majd volt barátnőjét kirángatta a kávézóból és vonszolni kezdte az utcán, mondván hazaviszi és mindent elmond a kapcsolatukról a lány anyjának, s közben újra megöléssel fenyegette. Fél száz métert tehettek meg így, a lány lába néha a földet sem érte, amikor egy idősebb férfi rászólt K. Krisztiánra, aki ekkor elengedte volt kedvesét. Ő ez után visszament a kávézóba, ahol nem sokkal később megjelent a K. Krisztián is és elnézést kért tőle.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a történtek alapján a férfi ellen személyi szabadság megsértése,  rongálás, garázdaság, zaklatás, testi sértés miatt emelt vádat a Lenti Járási Ügyészség és letöltendő szabadságvesztés kiszabásra tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!