Hírek

2017.08.16. 13:31

Hepehupa helyett térkő lesz Hahóton

HAHÓT Az elkövetkezendő időszakban a faluban több helyütt felújítják a járdákat.

Szabó Zsófia

Jópár napja zajlik az óvodát körülölelő szakasz rendbetétele. Nagy szükség volt rá, ugyanis nyomot hagyott az idő a régi útfelületen: hepehupás, balesetveszélyes volt.

- A Start Program belterületi utak karbantartására irányuló támogatásából és saját forrásból építtetünk új járdát – mondta Szabó Zsolt, Hahót polgármestere. – Több, mint száz méteres szakasz újul meg. A régi közlekedőt eltávolítottuk, helyette időtálló, térkőborítású felületet alakítunk ki. A munkálatok költsége előreláthatólag egymillió négyszázezer forint lesz – összegezte a község vezetője. Hozzátette: az óvoda körüli járda építésével a hónap végén végeznek is a szakemberek. Soron következő feladat pedig a kultúrháztól a temetőig vezető út helyrehozatala lesz. A munkálatok ősszel kezdődnek majd.

- Mindenszentekre remélhetőleg el is készül - szintén állami támogatásból, illetve önerőből - a száznyolcvan méteres járdaszakasz.  – jelezte a falu első embere.

Az önkormányzat munkatársai, Vörös Zsolt és Vöczköndi János az új gyalogút felületét készítik elő - Fotó: Szakony Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!