Hírek

2017.01.31. 17:15

Pályaválasztási nap

Zalaegerszeg – A városban működő felsőoktatási intézmények, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum gimnáziumai, szakgimnáziumai, valamint felnőttképzési intézmények standjaival telt meg tegnap a Keresztury VMK színházterme és részben az előtere.

Hajdu Péter

A standokon az iskolákban elsajátítható szakmák gyakorlati bemutatói és vetített ismertetői voltak láthatók, pályaválasztási tanácsadás, képességfelmérés és más hasznos, a pályaorientációt segítő program szolgált segítségül a látogatók számára.

A TOP keretében a Zalaegerszegi Foglalkoztatási Paktum programjainak részeként szervezett rendezvényen a nap folyamán 300-350 középiskolás diák tájékozódott a lehetőségekről, délután pedig rajtuk kívül gyesen, gyeden levő, elhelyezkedést tervező kismamákat, továbbá más felnőtt álláskeresőket, pályamódosítást tervezőket vártak, akiknek szakmai átképzések, továbbképzések számos lehetőségét kínálták a felnőttképzők.

Kövér Emília, Holp Julianna, Varga Tamara és Mátyás Anita, a zalaegerszegi Deák-iskola tanulói adnak ízelítőt gyermekgondozási ismereteikből  Fotó: Pezzetta Umberto

Makovecz Tamás, a megyeszékhely oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke köszöntőjében minden jelenlévő közös céljáról szólt, a pályaorientáció és a munkahelyek létrehozásának fontosságáról beszélt. Az önkormányzat ebben vállalt szerepét, ösztöndíjrendszerét méltatta, valamint emlékeztetett arra a polgármesteri nyilatkozatra, ami szerint a következő két évben mintegy ezerötszáz új munkahely létesítésére nyílik lehetőség a városban.

A pályaválasztási napot dr. Árok Krisztina, a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője nyitotta meg. A választás fontosságáról szólt, kiemelve a munkaerő-kereslet helyzetét. Többek között elmondta, a tavalyi kiemelkedő év volt, soha nem volt olyan alacsony az álláskeresők száma, mint 2016-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!