Hírek

2017.01.14. 20:20

Ragyogó, havas fakoronák

A reggel már az erdőn ért. Régóta tapasztalom, amint felkel a nap, néhány órán belül leolvasztja fákról a frissen hullott havat és oda lesz a varázs.

Győrffy István

Most viszonylag sok hó hullott, ragyog is az erdő a korai napsütésben. Zalaegerszeg kedvelt pihenőhelyén kezdek, az Aranyos lapi forrásnál. A szőlődombok fölé emelkedő Nap fénnyel árasztja el a széles rétet, s az út mentén húzódó Alsóerdő öreg fáinak koronáján táncolnak a napsugarak.

 

A rét után a bazitai tévétoronyhoz vezető Panoráma utat járom, s egy darabig elgondolkozok a friss hóban látható nyomokon. Kerékpárral is jártak már előttem, s jó néhány lábnyomot is követhetek, vajon kik mehettek előttem erre korábban? Aztán itt is, ott is felfedezem az úton csapatostól áttörő vadak csapáját.

Amúgy a magas fák közé még nem süt be a Nap, kéklő árnyékba burkolódzik az erdő alja, viszont a koronák tündökölnek a fényben. Sejtelmes ez a fénybeli kettősség. Hamarosan Egerszeg házai is feltűnnek egy nyiladékon át, még a nagytemplom tornyait is jól látni a távolban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!