Hírek

2017.08.27. 19:55

Rajzok a háborúból

LENDVA Szeptember 30-ig tekinthető meg a Galéria és Múzeum Fő utcai kiállítótermében az a tárlat, amely az egykori lendvai festő, Faragó Márton I. világháborús frontrajzait tárja az érdeklődők elé.

Gyuricza Ferenc

Faragó Márton munkásságára az utóbbi években irányult rá a figyelem, két évvel ezelőtt a festményeiből nyílt kiállítás a szülővárosában, Alsólendván, most pedig ugyanott azokat a rajzokat tárták az érdeklődők elé, amelyeket az I. világháború időszakában, a déli fronton készített a néhai festő, aki korának termékeny képzőművésze volt.

Dr. Lendvai Kepe Zoltán főmuzeológus, a kiállítás rendezője Faragó Márton rajzai mellett Fotó: Gyuricza Ferenc

A most bemutatott alkotásai között a katonák mindennapjait, illetve az általa végigjárt tájat bemutató rajzok és akvarellek egyaránt megtalálhatóak. A Galéria és Múzeum által szervezett kiállításon a zalai és győri leszármazottakkal rendelkező Faragó Márton rajzai mellett az I. világháborúból származó tárgyak kaptak még helyet.

gyf

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!