Hírek

2016.02.22. 13:29

Rendőr lőtte le számszeríjjal

Zalaegerszeg – Rendőr lőtte le számszeríjjal a szomszédja kutyáját, a brutális eset még a múlt héten kedden történt a megyeszékhelyen.

Arany Gábor

Információnk szerint a családi házas városrészbeli konfliktus eredete az volt, hogy a kutya többször kiszökött a gazdája udvaráról és átment a szomszédba, ahol egy rendőr lakik. Állítólag ő emiatt többször figyelmeztette a gazdát, ám a helyzet nem változott, és múlt kedden is megjelent a kutya a szomszédnál, aki számszeríjjal lelőtte.

Fotó: Zala Megyei Főügyészség

Ez követően az állat tetemét zsákba rakta, és a kivitte a városból, majd a Gellénházára vezető út közelében kidobta. A történetek azonban nem maradtak titokban és a bejelentésre kiérkező rendőrök az udvaron vérnyomra bukkantak, valamint a kollégájuk autójában a csomagtartó is vérrel volt szennyezve. Úgy tudjuk, a házban több gázriasztó pisztolyt,valamint légpuskát is találtak, de ezek tartása nem engedélyköteles, ahogy a számszeríjé se. A férfi nem tagadta tettét. Egyebek mellett arra hivatkozott, hogy az idegen állat elette az ő kutyája ennivalóját, illetve támadóan lépett fel vele szemben, amikor ki akarta  tessékelni az udvaráról.

A történtekkel kapcsolatban dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője érdeklődésünkre közölte, az igazságügyi orvos szakértő megállapította, az állat a tüdejét ért lövés következtében pusztult el. Az ügyben állatkínzás bűntett gyanújával indított eljárást az egerszegi járási és nyomozó ügyészség, a zalaegerszegi illetőségű rendőrjárőr gyanúsítotti kihallgatása még nem történt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!