Hírek

2017.05.17. 19:08

A rendőrség felkészült a balatoni szezonra

A migráció kezelése mellett sem lesz olyan terület az országban, így a Balatonnál sem, ahol ne lenne megfelelő számú rendőr.

Keszey Ágnes

Ez a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság szezonnyitó értekezletét követő sajtótájékoztatón hangzott el. Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megyében évről-évre megerősített szolgálattal készülnek a szezonra. dr. Balogh János műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes szólt arról, hogy jelen pillanatban nem prognosztizálható, hogy milyen nagyságú lesz a Balatonnál a rendőri jelenlét megerősítése, de sehol az országban nem lesz hiány rendőrből.

Az idényre való felkészülés mellett az illegális migráció kezelése is feladat.  A vezérőrnagy kifejtette: a szerb-magyar határ illegális módon átjárhatatlan, ugyanakkor érezhető, hogy a határozott fellépésnek van egyfajta terelő hatása más határok felé.

dr. Balogh János a rendőrök országon belüli koordinálásáról is szólt a Keszthelyen megtartott értekezletet követő sajtótájékoztatón;
mellette dr. Sipos Gyula

- A balatoni megyék rendőr-főkapitányságai mentesülnek legkorábban a határőrizeti  feladatok ellátása alól - emelte ki  dr. Balogh János. Így a Balatonnál is fokozott lesz a  rendőri jelenlétet, a határok védelmét pedig a készenléti rendőrséggel, a már szolgáló és újabb, hamarosan esküt tevők  határvadászokkal  tudják biztosítani.

- Azokat a technikai és járőrszolgálati megerősítéseket:   amelyek hagyományosan a balatoni idegenforgalmi szezonban tapasztalhattak, az  idei évben is  biztosítjuk: kerékpáros, lovas és légi járőrözéssel is.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság szeptember 15-ig dolgozik.  dr. Sipos Gyula Zala rendőrfőkapitánya felvázolta: bár megerősített szolgálattal készülnek a következendő  hónapokra, de a szezon  rendőri feladatainak  régiós szemléletű kezelése, koordinálása nem jelent újdonságot, hiszen   25 éve gyakorlat.

Érdeklődésünkre sorolta a jellemzőbb feladatokat:  ha sok az ember a strandokon,  a fürdőhelyi lopások száma emelkedhet ugyanakkor a rendőrségnek az üresen hagyott ingatlanokra valamint a szezonban a szórakozó fiatalokra és a drogok visszaszorítására  is figyelni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!