Hírek

2017.05.22. 18:10

Sárkányhajók seregszemléje a kanizsai a Csónakázó-tavon

Nagykanizsa - Diák és felnőtt baráti társaságok részvételével június 2-3-án a Csónakázó-tavon rendezik meg a 9. Kanizsai Sárkányhajó Roadshow-t.

Benedek Bálint

A közösségkovácsoló szabadidős program részleteiről hétfőn Dénes Sándor polgármester és a szervező egyesületek képviselői beszéltek a polgármesteri hivatalban.

- A Csónakázó-tó egyik legjelentősebb eseménye immár kilencedik éve a sárkányhajó fesztivál - bocsátotta előre a városvezető. - Fiatalok, cégek, települések és baráti társaságok mérhetik össze tudásukat a vízen, ami ismét kellemes szórakozást ígér.

A főszervező Plastex Kanizsa Kajak Kenu Klub elnöke, Sári Nándor elmondta: a Csónakázó-tó most, bő egy héttel a roadshow előtt készen áll a csapatok fogadására.

- Az amatőr együttesek mellett profi, premier kategóriába tartozó gárdákat is szívesen látunk - folytatta az elnök. - A sárkányhajózás népszerűsége országosan némileg csökkent, viszont ez Nagykanizsára nem igaz, itt az előző években is szép számmal indultak társaságok. Most lehetőség lesz 10 fős hajókkal nevezni, aminek köszönhetően többen próbálhatják ki a tudásukat a 200 méter hosszú pályán.

Sári Nándor hozzátette: az első napon az iskolások területi versenyen szerepelnek. Az általános, valamint a középiskolások aranyérmesei szeptember 17-én Sukorón, az országos döntőben bizonyíthatnak.

- A felnőttek három kategóriában szerepelhetnek 200 méteren - vette át a szót Cséplő László, a társszervező NaVi SE elnöke. - Cégek és települések, baráti társaságok, valamint egyesületek nevezését is várjuk erre a közösségépítő rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!