Hírek

2015.07.28. 15:36

Sikkasztott a közös képviselő

Zalaegerszeg – Milliókat sikkasztott el a közös képviselő, aki a számviteli előírásokat is súlyosan megszegte.

Arany Gábor

A nemrég vádiratba foglalt történet szerint a most 51 esztendős L. József a megyeszékhelyen egy Átalszegett utcai 28 lakásos társasház közös képviseletét látta el 1997-től 2013. január elsejéig. Ebbéli tisztségében 2009-2012 években megsértette a számviteli fegyelmet, beszámoló készítési, könyvvezetési kötelezettségét. Néhány a hiányosságokból: nem tartotta nyilván a pénzfolyamatokat, a vagyonváltozást, beszámolót nem készített, a tartozások, követelések nyilvántartását elmulasztotta, a lakógyűlésekről jegyzőkönyv nem készült, a lakókkal személyenként nem számolt el. Ennek eredményeként az említett években a társasház vagyoni, pénzügyi helyzetének áttekintése meghiúsult.

L. József  2008 januárjától négy éven át a lakóktól közös és rezsi költségekre a készpénzben beszedett díjakból 10,4 millió forintnál is többet nem fizetett be a társasház üzemeltetési és felújítási számlájára. Ezt eltulajdonította és saját céljaira fordította. A könyvelési iratok között hamis feladóvényeket is elhelyezett. Három, összesen 715 ezer forintról szóló postai befizetési bizonylatról kiderült, hogy a rajtuk szereplő úgynevezett SAP számok nem azonosíthatóak, illetve a feladás idején a SAP azonosítóhoz tartozó ügyintéző nem volt a posta dolgozója. Végül a legfontosabb: a pénzek sem érkeztek meg a szolgáltatókhoz.

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a volt közös képviselő ellen négy rendbeli számvitel rendje megsértése, valamint folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntett miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!