Hírek

2015.05.30. 19:36

Szent Orbán szobrot avattak a Csácsi-hegyen

Szombaton délután Zalaegerszegen, a Csácsi-hegyi kápolnakertben, a városrész lakóinak, és a hegyi gazdák jelentős érdeklődése mellett felavatták Kovács Attila szobrászművész Szent Orbán szobrát.

Győrffy István

Király Imre a Csácsbozsoki Évgyűrűk Nyugdíjas Klub elnöke, a szobor és a szoborfülke, valamint a melléjük készülő szabadtéri színpad ötletgazdája részletesen beszámolt arról az összefogásról, amelynek eredményeként elkészült a hegy védőszentjének a szobra. Mint elmondta, a nyugdíjasklub tagjai, a barátok, sőt még az egykori katonatársak is mindenben a segítségükre siettek, hogy ez, az emberek boldogságát szolgáló szobor és kulturális létesítmény elkészüljön. Név szerint felsorolta, hogy ki mivel járult hozzá az építkezéshez, közülük Mayer Miklós neve került fel a szobor állítást megörökítő táblára, mert, ő egyedül állta a szobor költségeinek felét.

Az ünnepségen a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar, a csácsbozsoki népdalkör produkció között Balaicz Zoltán polgármester mondott ünnepi köszöntőt, kiemelve a városrész lakóinak közösségépítő erejét, az itteniek összefogásának szép példája a szobor, amelyet Herkliné Ebedli Gyöngyivel, a térség önkormányzati képviselőjével lepleztek le. Az önkormányzati képviselőnő köszöntőjében arról szólt, hogy a kápolnakertet szeretnék a szőlőhegy közösségi helyévé fejleszteni.

A szobrot Furján Gellért csácsi plébános szentelte fel, arra kérve a jelenlévőket, hogy amikor a hegyi munkájuk elvégzéshez erre járnak, a szobor mellett elhaladva, mondjanak egy fohász az égieknek is, remélve, ez is segít abban, hogy jó betakarítás, szüret lehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!