Hírek

2016.09.14. 15:06

Sztrájk - Zalaszentgróton is

Zalaszentgrót - Az MTI közlése szerint 168 önkormányzat 5900 dolgozója vett részt a polgármesteri hivatali dolgozók bérének emeléséért tartott, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által szervezett szerdai országos sztrájkban.

MTI

Hogy Zalában hány településen sztrájkoltak, arra érdeklődésünkre még nem kaptunk információt a szakszervezettől.

Az MTI híre szerint az MKKSZ elnöke, Boros Péterné sajtótájékoztatóján az mondta, hogy 37 ezer önkormányzati köztisztviselő 16 százaléka nem dolgozott szerdán. A szakszervezet bruttó 30 százalékos illetménynövelést követel az önkormányzati köztisztviselők számára októbertől, mert a mintegy 37 ezer önkormányzati köztisztviselőből több mint 24 ezer nyolc éve egyáltalán nem kapott béremelést.

Hogy Zalában hány településen csatlakoztak a sztrájkhoz, arról megkeresésünkre az MKKSZ megyei titkára nem adott felvilágosítást, a szakszervezet elnöke pedig azt kérte, hívjuk később.Arról tudomást szereztünk, hogy a Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai csatlakoztak az országos felhíváshoz. Mint dr. Simon Beáta érdeklődésünkre elmondta: a hivatal harminc munkatársának hetven százaléka sztrájkolt, ők mindannyian a hivatalban tartózkodtak, de munkavégzés nem történt;  a nem sztrájkolók legtöbbje pedig szabadságon volt.


- A sztrájk az egyetlenegy olyan eszköz, amely talán felhívja a figyelmet az önkormányzati szférában dolgozók bérfejlesztése kapcsán a mára tarthatatlan állapotra- összegezte a jegyző. A lakossági ügyintézést nem befolyásolta a sztrájk, hiszen szerdánként Zalaszentgróton nincsen ügyfélfogadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!