Hírek

2012.11.14. 17:17

Tájfutás: a ZTC négy egysége is a dobogóra állt a csapat ob-n

Zalaegerszeg - A tájékozódási-futók idei utolsó két országos bajnokságát a Kab-hegyen rendezték meg, ahol a csapatbajnokságban és az egyesületi váltóbajnokságon is a zalaiak közül a ZTC és a Göcsej KTFE állított ki egységeket. Négy érmes csapat tért haza Zalába.

Kerkai Attila

A bajnoki hétvége első napján a hagyományos rendszerű országos csapatbajnokságot  az egységeket alkotó három fő  három  különböző pályán lefutott időeredményét  adják össze    bonyolították le.  A több mint 600 főt felvonultató mezőnyben a zalai tájfutók közül ezúttal a Zalaegerszegi Tájfutó Club csapatai szerepeltek kiválóan, hiszen összesen négy együttesük  is a dobogóra állhatott.
Az újonc leányoknál idén már a negyedik helyig jutott csapat    Jánoki Georgina, Porgányi Anna, Simon Cintia összeállításban    tagjai ezúttal nagyszerűen futottak és korábbi riválisaikat is megverve a 3. helyet szerezték meg. Az Erdős Márton, Fekete Ágoston és Porgányi Márk összeállítású serdülő fiú csapat egyre érettebben versenyez, mely ezúttal is dobogós eredményben mutatkozott meg. Alig egy perc hátránnyal a bajnoki bronzérmet gyűjtötték be. A junior lányok először futhattak ebben az összeállításban (Gömbös Szilvia, Fábián Eszter, Simon Alexandra), akik bizonyítottak és  ez  újabb bronzérmet jelentett a ZTC számára. A negyedik bronzot az idén már két bajnoki címet nyerő trió - Bányai Attila, Vajda László, Horváth Zoltán -szerezte, akik az F205-ös kategóriában (minimum összéletkor) állhattak ismét dobogóra. Szoros versenyben csúszott le a dobogóról a ZTC felnőtt női csapata és a fiatalabb szenior fiúk triója, így számukra a 4. helye jutott.

A ZTC csapatait Erdős Gábor és Fehér Ferenc edzők készítették  fel.
A zalai klubok további pontszerző csapatai.  N20: 6. Göcsej KTFE (Vincze Rebeka, Kötél Angyalka, Cserkúti Dominika).  N21:  4. ZTC (Novai Éva, Sárecz Éva, Éva Kailbauer), 8. Göcsej KTFE (Császár Éva, Czigány Anna, Császár Barbara).  N105:  5. ZTC (Porgányiné Heinrich Piroska, Kovács Judit, Erdősné Németh Ágnes), 6. Göcsej KTFE (Wallaner Anett, Marics Gáborné, Juhász Júlia).  F18: 6. ZTC (Kiss Kornél, Michael Siemmeister, Nemes Noel).  F105:  4. ZTC (Mitró Zoltán, Sárecz Lajos, Fehér Ferenc).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!