Hírek

2016.12.08. 20:15

Találj rá a szakmádra!

Zalaegerszeg - A megyében működő szakképző iskolákban előadásokkal, bemutatókkal folytatódott a Szakképzés Európai Hete alkalmából szervezett rendezvénysorozat.

Hajdu Péter

A Zalaegerszegi Ganz Ábrahám Szakgimnáziumban a végzős tanulók számára tartottak nem szorosan a tananyaghoz tartozó, inkább a megnyíló lehetőségekről szóló, illetve tanulásra inspiráló előadásokat tanáraik és vállalkozások vezetői.

Pék József tanár a tehetséggondozás fontosságáról beszélt, aminek része az iskolában rendszeresen megszervezett gépész szakmai diákkonferencia.

A Széchenyi-iskolában a diákok a szakma szeretetéről szóló fényképekből állítottak össze bemutatót
Fotó: Katona Tibor

Egyed Péter, az új kezdeményezésként indított Zalaegerszegi Duális Képzőközpont Kft. vezetője arról számolt be, hogy a volt nyomda helyén december elején beindították hét tanulóval a CNC-forgácsoló képzést, januárban pedig tovább bővítik 24 főre a létszámot. A fiatalok információt kaphattak továbbá a járműipari tesztpálya várható hatásáról is.

Széchenyi István Szakgimnázium és Szakközépiskolában Találj rá a leendő szakmádra címmel nyílt szakmai bemutató és kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!