Hírek

2017.04.02. 14:03

Thúry példakép lehet - Portyával emlékeztek a várkapitányra

Nagykanizsa - Hagyományőrzők gyalog és lóháton indultak el szombaton a városból Orosztonyba Thúry György halálának helyszínére.

Benedek Bálint

A várkapitány életéről, tetteiről és a magyarság történelmében betöltött szerepéről már hetedik alkalommal emlékezett meg portyával a Thúry Vitézlő Oskola. A program még pénteken a „Dunántúl oroszlánjáról” mintázott városi szobrok megkoszorúzásával és ünnepi műsorral kezdődött.

Hagyományőrzők és civilek indultak el a városból Orosztonyba
Fotó: Gergely Szilárd

- Thúry olyan egyetemleges értékeket közvetít, melyeket mindenkinek magában is fel kellene fedeznie - fogalmazott Vörös András, az oskola vezetője. - Ez a vitézség, a hősiesség és hazához való kötődés. Az ilyen foglalkozásokon a fiatalok átérzik, hogy milyen jó helyen élnek, s egykor kiváló emberek vigyáztak a családjaikra. Ezt a hetedik portyánkat azoknak ajánljuk, akik a parlamentben és a határokon védik hazánkat a muzulmán invázió ellen.

Vörös András szerint a példamutatás fontos, hiszen a mai kor gyermekének kellenek olyan hősök, akire felnézhet, s a törökverő bajnok pont ilyen.

A portya résztvevői Orosztonyba érve megkoszorúzták a Thúry György emlékére állított kopjafát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!