Hírek

2014.03.20. 18:10

Tizenkét kilométer helyett csupán kettő lesz a két falu között

Belsősárd, Zalaszombatfa - Jelentősen lerövidíti a Belsősárd és Zalaszombatfa közötti távolságot az a mezőgazdasági út, amelynek felújítása ezekben a hetekben zajlik. A munkálatok fedezetét különböző forrásokból biztosítják a települések.

Gyuricza Ferenc

Tizenkét kilométer helyett mindössze kettőt kell megtenniük mindazoknak, akik Belsősárdról szeretnének eljutni Zalaszombatfára. Ugyan a két falut összekötő rövidebb út nem portalanított, de a most zajló felújítások révén akár kerékpárosan vagy személygépkocsival is biztonsággal lehet majd közlekedni rajta.

– A Hetés megközelítését teszi jóval egyszerűbbé a felújítás – magyarázza Vida József, Belsősárd polgármestere. – A körülbelül két kilométer hosszúságú útból 500 méter tartozik a mi településünkhöz, a többi a zalaszombatfai önkormányzathoz. Így a költségeket a két település közösen biztosítja, a ránk eső rész 3,8 millió forintot tesz ki.

A munkálatok során a vízelvezető árkok tisztítására és helyenként újak kialakítására is sor kerül. Fotó: Gyuricza Ferenc

Vida József hozzátette: az általuk felújított szakaszon hét méter lesz a koronaszélesség, a mészkőburkolattal ellátott felület pályaszélessége pedig öt méter. A munkálatok útprofilozást és a vízelvezető árkok tisztítását is magukba foglalják, de lesz szakasz, ahol új árkot alakítanak ki.

– A költségeket két külön forrásból fedezzük, körülbelül felét az adósságkonszolidáció keretében kapott összeg révén biztosítjuk, a fennmaradó rész pedig az ÖNHIKI-támogatásból kerül kifizetésre – folytatta Vida József. A felújításról megkérdeztük Zalaszombatfa polgármesterét is, Tüske Béla annyit mondott: szintén megkezdték a munkát, azon a részen kavicsos felületet kap az út, így egymillió forintot fordítanak rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!