Hírek

2016.09.27. 14:47

Több a jótékonykodásnál

Nagykanizsa – Mit jelent a társadalmi felelősségvállalás az üzleti szektorban? Erre a kérdésre kereste a választ kedden az az előadássorozat, melyen helyi cégvezetők is részt vettek.

Pásztor András

Takács Júlia, az Első magyar Vállalati Felelősségvállalás Egyesület (EMVFE) elnöke több tévhitet is eloszlatott a Corporate Social Responsibility (CSR), azaz a vállalatok társadalmi felelősségvállalásával kapcsolatban. Mint elmondta: a CSR nem egyenlő az alkalmankénti jótékonykodással, egy-egy jó ügy támogatásával, hanem egy olyan komplex rendszer, melynek át kell hatnia a vállalkozás működésének minden területét.

A társadalmi felelősségvállalásról elsőként Birkner Zoltán, a Pannon Egyetem kanizsai kampuszának igazgatója beszélt. Fotó: Szakony Attila

Ezt követően Berkesné Rodek Nóra, a Pannon Egyetem kanizsai kampuszának oktatója szólt a résztvevőkhöz. Mint azt hangsúlyozta: a társadalmilag felelős gondolkodásmód Magyarországon sem kikerülhető, hiszen a helyi közösségekben is a magas és fenntartható életminőség elérése a cél. Ehhez természetesen pénzre, időre és befektetett energiára van szükség, ám hosszútávon számos lehetőséget és előnyt hozhat ez a fajta szemlélet.

Horváth Balázs, a Pannonia cégcsoport vezetője a cég társadalmi felelősségvállalásáról szólt. Mint mondta: a cégcsoport a kezdetektől fontosnak tartja, hogy részt vállaljon a helyi közösségek életében, támogassa a civil szféra kezdeményezéseit, nemcsak a környezetvédelem területén, hanem egyéb vonatkozásban is. Emellett a Pannonia cégcsoport saját maga is kezdeményezett különböző projekteket. Ezek közül kiemelkedik a Kanizsa-"vár" kiállítás projekt. Utóbbi ékes bizonyítéka annak, hogyan tud egy cég kellő kitartással, profiljától  eltérő szegmensben maradandót, a közösség számára fontosat alkotni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!