Hírek

2016.04.19. 05:08

Több ezer zaklató hívás pár hónap alatt

Zalaegerszeg – Szinte napi rendszerességgel számolunk be megromlott és büntetőüggyé fajult kapcsolatokról. Ezek sorából is kitűnik azonban az az elszántság, ahogy volt élettársával próbált kapcsolatba kerülni egy 45 éves férfi.

Arany Gábor

T. Lászlót a bíróság korábban már ítélte el zaklatásért, akkor végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést kapott, aminek a próbaideje 2017 márciusában járt volna le. Emellett testi sértésért két év próbára bocsátották – 2016. júliusig. T. László élettársi kapcsolata tavaly május 16-án ért véget, a férfi elköltözött közösen bérelt egerszegi lakásukból. E naptól kezdve azonban rendszeresen próbálkozott, hogy kapcsolatba kerülhessen a nővel, aki ettől határozottan elzárkózott, s ezt többször közölte is, a férfi számát pedig letiltotta a telefonján. T. László ennek dacára nem adta fel, és a szakításukat követő hét hónapban a volt élettársát 9713 esetben próbálta telefonon elérni, ebből 8590 alkalom volt a hívás, a többi pedig sms. Mivel a telefonnal nem ért el eredményt, néhányszor személyesen is felkereste volt párját a munkahelyén. A férfit az sem tántorította el, hogy a járásbíróság tavaly december 10-én kötelezte, hogy 30 napon át tartózkodjon az élettársával való kapcsolatfelvételtől.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a férfi ellen az egerszegi járási és nyomozó ügyészség zaklatás miatt emelt vádat, letöltendő szabadságvesztés kiszabására téve indítványt. Egyúttal kérve a próbára bocsátás megszüntetését és a két ügy egyesített elbírálását, valamint a korábban felfüggesztett börtön végrehajtását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!