Hírek

2017.05.07. 19:02

Több mint 300 kutya indult el a szépségversenyen

Vasárnap a gébárti szabadidő központban tartották nemzeti CAC kiállítást és országos tenyészszemlét a Zala Megyei Kynológiai Egyesület rendezésében.

Arany Horváth Zsuzsa

- Hetedik alkalommal rendezünk kutyabírálatot, tenyésztői találkozót és kiállítást, a helyszín ideális, szívesen jönnek a versenyzők és az érdeklődők. Most 342 kutyát neveztek előzetesen, a helyszínen még száz várható - mondta Orbán Sándor, a Zala Megyei Kynológiai Egyesület vezetője, hozzátéve, általában a terrier és a tacskó fajtakategóriában indulnak a legtöbben, de szinte valamennyi fajta megtalálható. Idén a törzskönyvvel nem rendelkezők és a keverékek számára is szerveztek szépségversenyt, de elsősorban a tenyésztők rangos viadala a zalaegerszegi alkalom. Akinek a kutyája itt jól szerepel, előrelép a tenyészminősítés terén.

Az elnök több mint 30 éve kötelezte el magát a kutyatartás és tenyésztés hobbijával, kedvence a cane corso, az itáliai dog fajta.

Csakúgy, mint Tóth Ignácnak, aki Pest megyéből, Majosházáról jár a kutyacsapattal és fiaival immár rendszeresen Zalaegerszegre, sőt a zalai egyesületnek a tagja évek óta.

- A táj és a környezet szépsége, valamint az itteni tenyésztőtársak barátsága sokat nyom a latban - mondta érdeklődésemre a 77 éves tenyésztő, aki kaukázusi juhász fajtával kezdte, majd a cane corso fajtával folytatta, mindkettővel aranykoszorús mestertenyésztő rangot nyert el. A hazai versenyeken kívül megfordult a környező országok mindegyikében, s persze az olasz fajtával többször is járt Olaszországban. Tóth Ignác arról is híres, hogy visszafogadja a kutyákat, ha a gazdáik nem tudják tovább tartani őket, hiszen sajnálná, ha elkallódnának. Tegnap Egerszegre Venust, Brascot, Beyonce-t és Daesy-t hozta el. A fekete és szürke kutyák tiszteletet parancsoló termettel rendelkeznek, ám - mint gazdájuk biztosított - nyugodtak, noha az idegenekkel óvatosak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!