Hírek

2017.03.05. 16:55

Több száz gyűjtő a regionális cserenapon

Zalaegerszeg – Bélyegek, érmék, képeslapok sorakoztak az asztalokon, amiket folyamatosan szemléltek, válogattak a gyűjtők.

Hajdu Péter

A Keresztury VMK előtere és a színházterme is megtelt vasárnap gyűjtőkkel és kincseikkel, a Zalaegerszegi Éremgyűjtők Egyesülete és a Zalaegerszegi Városi Bélyeggyűjtő Kör közös regionális cserenapján.

– Évente két rendezvényt tartunk. Tizenhét éve beszélte meg a két egyesület, hogy közösen tartjuk a regionális cserenapokat. Regionális, mert hatalmas címbázissal rendelkezünk az egész országból és külföldről is. Ilyenkor igyekszünk a gyűjtőket mindenhonnan ide hívni. Több mint ötszáz vendéget várunk, a célunk, hogy a helyi és környékbeli gyűjtőknek fórumot biztosítsunk a cserékre és a kapcsolatépítésre. Sokszor nem is az a lényeg, hogy itt cseréljenek, hanem hogy megismerkedhessenek egymással – – mondta Czirók Dénes, a bélyeggyűjtő kör elnöke.

Szuhács Gábor és unokája, Tollár Vince Levente egy orosz és egy magyar fémpénzsorozatot mutat Fotó: Katona Tibor

S valóban, ment a beszélgetés, a válogatás. Láttunk régi tárgyakat, az egyik gyűjtő őskori kőbaltákat, csonteszközöket is kínált, de mellettük már világháborús katonai kitüntetések sorakoztak. Hatalmas gyűjteményeket mutattak a képeslapgyűjtők, volt, akinél megyénként, településenként kartonozva nagy dobozokban álltak a régi képeslapok.

Egy budapesti gyűjtő, Szuhács Gábor tízéves unokájával, Tollár Vince Leventével jött. – Nagyapa ismertetett meg a numizmatikával, és már két éve én is gyűjtöm az érméket – mondta az iskolás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!