Hírek

2017.01.31. 09:28

Trükkös tolvajt ítéltek el

Zalaegerszeg – Félmillió forintnál több pénzhez jutott trükkös lopásokkal az a fiatal kaposvári férfi, akit jogerősen 2 év 8 hónap börtönre ítéltek.

Arany Gábor

A különböző bűncselekmények miatt már börtönviselt, kilencszer elítélt, most 29 éves kaposvári H. György szabadságvesztésből szabadulva nem rendelkezett munkahellyel, jövedelemmel. Az országot járva azonban  élt a kínálkozó lehetőséggel. Ilyenre lelt 2014. december 19-én reggel, amikor Vonyarcvashegyen idős férfi szólított meg, hogy a fia telefonszámát szeretné elkérni. A lakásba bejutva már azt állította az idős férfi feleségének, hogy a fiúnak 10 ezer forintot hozott, de csak húszezrese van amit fel kellene váltani. Az asszony ekkor elővette a pénzét, de H. György nem fogadta el, hanem papírt és tollat kért a fiú telefonszámának felírására. Ez elegendő volt a háziak figyelmének elterelésére és a fiatal férfi egy óvatlan pillanatban magához vette a házaspár nyugdíját rejtő naptárat, valamint a pénztárcát. Ez után H. György sietve távozott a lakából a megszerzett 192 ezer forinttal.

A következő év tavaszán Dunapatajon járt szerencsével H. György. Ismeretlenül maradt társa idős férfit állított meg az utcán és közölte vele, siessen haza, mert a pénzt fog kapni. A megszólított így tett, és hamarosan felbukkant nála H. György, aki az áramszolgáltató munkatársának mondta magát, aki a túlfizetés miatti ötezer forintot hozta meg. Mivel 20 ezres bankója van, a pénz felváltását kérte. Itt is előkerült a megtakarított pénz, de mire visszaért az idős férfi a konyhába a vendégéhez, nem tálalta. A bácsi utánaeredt az udvarra, de csak az „áramszolgáltatós” férfi társát találta kint, majd pár perc múlva felbukkant a lakásból H. György. A hívatlan vendégek ekkor már sietve távoztak anélkül, hogy az ígért ötezer forintot kifizették volna, viszont elvitték a 150 ezer forintos megtakarítást. H. György a következő hetekben sikerrel járt  Szombathelyen és Balatonlellén is, a két helyen kétszázezer forintot meghaladó összegre tett szert.

Az ügyében első fokon eljáró  keszthelyi járásbíróságon a különbözőképpen minősülő lopások miatt 3 év 6 hónap börtönre ítélték a férfit, aki fellebbezett ez ellen. A napokban született jogerős ítélet az egerszegi törvényszéken, e szerint a szabadságvesztés mértékét 2 év 8 hónapra mérsékelték, és a férfi köteles megfizetni az 560 ezer forint kárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!