Hírek

2017.07.19. 13:16

Tudást gyűjtenek az európai központnak - Kanizsai partnere is van a nemzetközi projektnek

NAGYKANIZSA - Török, görög és litván szakemberek ismerkedtek három napon át a városban működő környezettudatos cégekkel és jó gyakorlatokkal. A tanulmányútra egy nemzetközi projekt részeként kerülhetett sor, amiben a kanizsai IMRO-DDKK Nonprofit Kft-re partnerként tekintenek.

Pásztor András

Mint azt Musits Róbert, a kanizsai vállalkozás vezetője elmondta: június elsejétől hivatalosan is kezdetét vette a Nemzetközi „Zöld” Vállalkozásokat Segítő Központ elnevezésű projekt, melynek végső célja, hogy Törökországban kialakításra kerüljön egy olyan nemzetközi innovációs központ, ami európai szinten is képes lesz biztosítani a környezettudatos fiatal vállalkozások és startupok támogatását. Az ehhez szükséges tudásbázis megszerzéséhez első lépésként látogattak Nagykanizsára a török, görög és litván partnerek.

– A három napos szakmai találkozó során a környezettudatosság terén kiemelkedő vállalkozások mutatkoztak be felvillantva azokat a jó gyakorlatokat, melyekből a későbbiek során akár tanulni is lehet – említette Musits Róbert, aki elárulta: elsősorban vízkezeléssel és víztisztítással foglalkozó vállalkozásokhoz látogattak, de a kanizsai Inkubátorház működésébe is bepillantást nyertek a vendégek.

– Jártunk például a Soós Ernő Víztechnológiai Kutatóközpontban is, ami jó példája annak, miként tud együttműködni és közös célokat megfogalmazni egy cég, az egyetem és az önkormányzat – említette a görög projektpartner, Andreas Stefanidis.

– A projekt két éves, ez idő alatt, minden résztvevő országban szervezünk hasonló tanulmányutakat, majd összegyűjtjük és rendszerezzük a tapasztalatokat, hogy az időközben megépülő európai központban ezen tudásbázissal is képesek legyünk segíteni a környezettudatos fiatal vállalkozásokat – magyarázta Abdülhamit Pehlivan, a török vezető partner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!