Hírek

2017.01.29. 20:16

Útfelújítás kétmilliárd forintból

Nagykanizsa -A kormánytól infrastrukturális fejlesztésre kapott közel kétmilliárd forintból húsz utat újítanak fel a dél-zalai városban.

Szabó Zsófia

Dénes Sándor polgármester a szombati sajtótájékoztatón elöljáróban arra utalt, Nagykanizsa éves költségvetéséből százmillió forintot tudnak fordítani a járdák, utak rendbetételére. Ezért is jelentős a több mint 1,9 milliárd forint, melyről a támogatási szerződést pár napja írták alá. A munkálatok a közbeszerzési eljárások után idén elkezdődnek.

Dénes Sándor, a város polgármestere jelezte: a támogatásból korszerűsítik többek közt a Vörösmarty, a Pivári, a Hunyadi, a Zrínyi utcát és a Platán sor teljes szakaszát is.- Nem csak az ott lévő utakat, járdákat tesszük rendbe, kicseréljük a közművezetékeket is - közölte Nagykanizsa első embere.

Ahogy azt is, az említett utcákon kívül befejeződik még a közel kétmilliárd forint támogatásból a Múzeum tér kikötése, emellett új bekötőút épül a Csónakázó-tó bejáratához. Rendbe teszik a Principális-csatorna feletti hidat és a sétálóutcává alakított Ady utcát is. Újságírói kérdésre elhangzott: a munkálatok a tervek szerint jövő év végére befejeződnek.Ezt követően Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár beszélt arról, hogy a város már tavaly is kapott „ajándékpénzt”: Ötszáz millió forintot a modern városok program keretein belül, melyet hasonló munkálatok előkészítésére fordítottak.

- Míg a jelen támogatás jóvoltából összesen több kilométernyi hosszon tudjuk korszerűsíteni az érintett, jobbára belvároshoz közeli utakat - mondta a politikus, hozzátéve: a közel két év alatt, amíg a kivitelezés tart majd, húsz esztendő munkáját végzik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!