Hírek

2017.07.24. 12:13

Varga László püspök a Szent Rita-táborban

Ahhoz, hogy meghalld a másik szavai mögött az üzenetet, csend kell. A szívedben is – ezt mondta előadásában a gyerekeknek Varga László, a Kaposvári Egyházmegye nemrég kinevezett új püspöke a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Táborban vasárnap tett látogatása során.

Horváth-Balogh Attila

A püspök atya délután kereste fel a tábort és előbb többek közt a szeretetről, a Jézussal való kapcsolatról, illetve a szentségimádás kegyelméről beszélt a gyerekeknek, majd ő celebrálta az esti szentmisét.

Fotó: Gergely Szilárd

– 1986-ban jártam Franciaországban, ahol egy hónapig „csavarogtam” – mondta Varga László, vagy ahogy sokan ismerik: Laci atya. – Azt akartam megtudni, hogyan lehet olyan közösségeket szervezni az egyházban, amelyek hosszú távon működnek, s amelyekben ott maradnak a fiatalok. Az egyik közösség, mely nagyon izgatott, a Taize-i ökumenikus közösség. Taize kis falu Franciaországban, ahol évente több százezer fiatal megfordul. Jönnek, mert ott csend van, jönnek, mert ima van, ami megérinti a szívüket és jönnek, mert ott a Szentírásról beszélgetnek velük. Ami engem ott nagyon megfogott, az a csend és a szentségimádás.

Fotó: Gergely Szilárd

Hozzátette: hitünk szerint az oltári szentségben Jézus valóban jelen van. Ha szeretünk valakit, meghallgatjuk. Ha szeretjük Jézust, meg kell hallgatnunk az üzenetét, de ehhez csend kell –  a szentségimádás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!