Hírek

2017.04.24. 15:12

Vascsővel sújtott le az ágyában fekvő idős nőre

Zalaegerszeg – Ijedtében sújtott le többször is a vascsővel az ágyban fekvő áldozatára, de nem akarta megölni.

Arany Gábor

Ezzel védekezett a 31 éves F. Csaba, aki hétfőn állt az egerszegi törvényszéken dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa elé. Bírói kérdésre a zalaegerszegi férfi részben ismerte el felelősségét. Azt nem tagadta, hogy bűncselekménnyel akart pénzt szerezni. A többszörösen büntetett, a legutóbb 2017. október 28-ig tartó próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt férfi a párját bántalmazta, ezért a nő tavaly nyár elején visszaköltözött Gödöllőre. A férfi békült volna, fogadkozása hatására az élettársa is hajlott az újrakezdésre, de pénz kellett volna az utazáshoz. A férfinak azonban nem volt jövedelme, néha az apja Ebergényi úti lakásában húzta meg magát, máskor a pózvai rokonánál.

F. Csaba a tárgyaláson úgy idézte fel, hogy június 24-én este a pénzszerzés reményében indult el. Kesztyűt vett magához és váltás cipőt, ez utóbbit a Platán sor egyik hulladékgyűjtőjénél elrejtette. Előbb az apjához ment, hogy pénzt kérjen. 

– Nem volt otthon, mert dolgozott, ha akkor találkozom vele, most nem vagyok itt, mert biztos adott volna kölcsön – mondta a vékony testalkatú férfi. Innen a nem messze lévő a Hock út és Béke utca sarkán álló házhoz ment. Állítása szerint véletlenül választotta ki, mert ártalmatlannak tűnt, kutyát nem látott, bízott benne, hogy senkit nem talál bent. Bemászott az udvarra és befeszítette a lakás ajtaját. Ennél többet nem mondott, a továbbiak a nyomozóknak korábban tett vallomásaiból derültek ki. 

Első alkalommal mindent tagadott, utána elismerte, hogy járt a házban, mert 3-4 fős társasággal találkozott, ők mondták, hogy jártak bent és vannak még elhozható holmik. Bement, de nem vett magához semmit. Ez utóbbi állítása mellett később is kitartott, de már elismerte, hogy kutatott a házban. A szobában is, ahol az egyedül élő tulajdonos, egy idős nő aludt. F. Csaba azt vallotta, hogy már átnézett mindent, amikor a nő felriadt, rákiáltott, erre ő a nála lévő 92 centi hosszú, 2 centi átmérőjű vascsővel legalább kétszer lesújtott rá, majd kimenekült a lakásból. Nem hozott el semmit és talán öt percig lehetett a házban. Nem akarta megölni a nőt, ezt többször is elismételte.

Azt már a szakértő állapította meg, hogy a koponyát ért ütésektől a ház tulajdonosa rövid időn belül meghalt; csak napokkal később találtak rá, párna volt a fejére borítva.

Az is kiderült, hogy a lakást teljesen felforgatta a támadó, aki a biztonsági kamarák felvétele szerint közel három órán át volt a házban. A vád szerint F. Csaba rátalált 90 ezer forintra és magához vette. Távozása előtt a lakásban kávét, tisztítószereket szórt szét, hogy a nyomait elfedje. Innen elment a Platán sorra, cipőt cserélt, a gyilkosságnál viseltet a kesztyűvel együtt a kukába dobta. Még aznap elutazott az élettársához és magával hozta Zalaegerszegre. A gyilkosságra csak napokkal később, július 3-án derült fény, mert a szomszédoknak feltűnt, hogy a  zárkózottan élő, a környezetét nagy alapossággal gondozó nő háza rendezetlenné vált. A postaládájában gyűltek a küldemények, és napok óta nem láttak mozgást a ház körül.

Benézve az ingatlanhoz, meglátták a felfeszített ajtót és az akkor már erősen terjedő szagok is rosszat sejtettek, ezért hívták a rendőrséget. F. Csabát a rendőrök július 7-én fogták el.

A nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt F. Csaba ügyében tanúmeghallgatásokkal csütörtökön folytatódik a tárgyalás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!