Hírek

2015.08.08. 07:19

Veterán járművek XX. találkozója

Zalaegerszeg – Az elmúlt 20 évben igencsak kinőtte magát a Zalamenti Veterán Autó-Motor Találkozó, hiszen a kezdetben pár tucat résztvevőt vonzó programra, mintegy kétszáz vendég érkezett e hétvégén a megyeszékhelyre.

Magyar Hajnalka

Bizonyára a jó szervezésnek is köszönhető, hogy ilyen vonzó a péntektől vasárnapig tartó találkozó, amelyre mintegy száz veterán jármű  futott be  az ország szinte minden szegletéből, többek között Debrecenből, Nyíregyházáról, Pécsről, Szombathelyről, s persze Zalából is. Mint a programot szervező zalaegerszegi Autó-Motor Veteránklub elnöke, dr. Pávlicsné Mikola Lívia elmondja, külföldi érdeklődőknek sincsenek híján, Amerikából, Szlovákiából és Szlovéniából érkezett vendég. Többen rendszeresen visszatérnek a találkozóra, mint ahogy az esti jó hangulatról gondoskodó Merci zenekar is immár 15 éve partnerük.

Mintegy száz veterán jármű gyűlt össze Zalaegerszegen a jubileumi találkozóraFotó: Pezzetta Umberto

– Nagyon kedvelt a hét állomásból álló szombati  túraversenyünk,  Bocfölde, Söjtör, Letenye, Lovászi, Lenti, Rédics és Csesztreg állomásokon  játékos feladatokkal lepjük meg a versenyzőket – folytatja az elnökasszony. –  Nekem az egész családom kiveszi belőle a részét, a férjem motorral, a fiam Volgával, az unokám pedig Passat-tal indul. Természetesen nem a féltett, óvott veterán  járművekkel kell kiállni a próbákat, inkább a vezetőket állítjuk kihívások elé.

A rendezvény vasárnap reggel látványos díszkörrel folytatódik  a megyeszékhelyen, a felvonulást a Platán sor, Alsóerdő, Köztársaság útja, Kosztolányi, Kossuth és Mártírok utca közönsége egyaránt láthatja. Ezt követően  a sportcsarnok környékén zajlanak bemutatók, versenyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!