Hírek

2016.09.28. 10:59

Vízközmű verseny

Lenti – Szerdán kezdődött el a településen XV. Országos Víziközmű Szerelőverseny, az ágazat egyik legrangosabb szakmai eseménye.

Korosa Titanilla

A versenyre az ország minden megyéjéből érkeztek négy fős szerelőcsapatok, összesen 21 – en, így a rendezvényen közel 200 – an vesznek részt. A szakmai megmérettetésnek a helyi gyógyfürdő ad otthont.

A délelőtti megnyitón dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, Horváth László polgármester, Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök – vezérigazgatója és Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke is köszöntötte a megjelenteket.

A megnyitón elhangzott: a verseny célja az ivóvízellátás területén dolgozó szakemberek elméleti és gyakorlati felkészültségének megmérettetése, hivatásszeretetének és szakmai elkötelezettségének erősítése, a csapvíz fogyasztás és a víziközmű ágazat társadalmi elismertségének növelése, továbbá a szakmai kapcsolatok ápolása.

A kétnapos versenyen gyakorlati felkészültségüket és elméleti tudásukat mérik össze a szerelők. A két verseny eredményét összesítve alakul ki a szerelőverseny végeredménye.

Az első ilyen versenyt Dorogon tartották 2001-ben. A Zalavíz Zrt. legutóbb 2010-ben volt a rendezvény házigazdája, a zalaiak tavaly pedig megnyerték a Szombathelyen megtartott versenyt.


A csapatok szerda délután 14 órától kezdik meg a gyakorlati verseny feladatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!