Hírek

2017.05.19. 12:17

Önzetlenül segítenek másoknak - Kitüntetések a Vöröskereszt és a Vörös Félhold világnapján

Keszthely adott otthont a Magyar Vöröskereszt országos ünnepségének, melyet a Vöröskereszt és a Vörös Félhold világnapja alkalmából rendeztek meg.

Keszey Ágnes

Az eseményen több mint száz kitüntetést adtak át – köztük zalaiaknak is – elismerve az életmentők, önkéntesek, munkatársak, partnerek és támogatók munkáját és segítségét.

Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke beszédében felidézte: a közel 200 országot tömörítő szervezet világnapja május 8., az alapító Heni Dunant születésnapja tiszteletére.

Kovács Tibor a kitüntetés átadásakor, bal oldalt  Kardos István, jobbra dr. Göndöcs Zsigmond
Fotó: Keszey Ágnes

Az ünnepségen nem csak az alapító, hanem a szellemiségében ténykedők előtt is tisztelegtek.

– Minden évben megünnepeljük azokat, akik nagyon sokat tettek azért, hogy a Magyar Vöröskereszt sikeresebb legyen, többet tudjon segíteni a magyar társadalom legrászorultabbjain és hogy lehetőség legyen arra, hogy minél szélesebb körben jelen legyünk – emelte ki lapunknak Kardos István, a szervezet főigazgatója. Elmondta azt is, hogy a magyar Vöröskereszt a héten ünnepelte fennállása 136. évfordulóját.

Zalai önkéntesek, segítők is vehettek át kitüntetéseket. Kovács Tibor, aki a Zala Megyei Szervezet titkáraként dolgozott, majd nyugdíjazása óta önkéntesként tevékenykedik, a Magyar Vöröskereszt Csillagrendje elismerésben részesült. Nagy Barnabás Év önkéntese díjat érdemelt ki. Laska Csabáné életmentésért, Kardos Tibor Ádám nemzetközi programokban való részvételért kapott, Horváthné Szalai Mária Magdolna Vöröskeresztes tevékenységéért kapott elismerést.

Az ünnepi program szombaton Nemesgulácson, a Humanitárius Települések találkozójával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!