Hírek

2017.04.18. 19:12

Megújulnak a háziorvosi rendelők Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A tervek szerint már ebben az évben megújulhatnak a megyeszékhelyi házi- és gyermekorvosi rendelők.

Arany Gábor

Erről számolt be Balaicz Zoltán polgármester kedden délután, a Köztársaság útjai orvosi rendelőnél tartott sajtótájékoztatóján. Mint felidézte, több mint 20 éve, 1994 ben kezdődött a városban az egy orvos, egy rendelő program.

Balról: Cziráky Zoltán műszaki ellenőr, Balaicz Zoltán polgármester és Németh Gábor építésvezető a Köztársaság úti rendelőben Fotó: Katona Tibor

Ez a program nagyon sikeres volt, és több megyei jogú város is követte az országban. Ennek köszönhetően Zalaegerszegen minden házi- és gyermekorvos önálló rendelőben dolgozhat. Az eltelt évek miatt azonban ma már aktuálissá vált a rendelők felújítása is. A 16,8 milliárd forintos településfejlesztési operatív program (TOP) keretében biztosított 353 millió forintból 8 felnőtt- és 5 gyermekorvosi rendelő újulhat meg, ami 17 védőnői körzetet is érint. Ezenkívül a 79 települést ellátó központi orvosi ügyelet épülete is teljes mértékben megújul, tette hozzá Balaicz Zoltán. A felújítandó rendelőket a polgármesteri hivatal humanigazgatási osztálya szakembereinek javaslatai alapján választották ki. A munkálatok április közepén indultak meg és megyeszékhelyi kivitelezők kapták meg a felújítás feladatait. A polgármester a munkálatok miatt az érintett orvosok és betegek megértését kérte, bár elvileg a TOP befejezési határideje 2020, az elképzelések szerint még idén átadják a felújított rendelők többségét. Szóba került az is, hogy az infrastrukturális felújítás mellett 29 millió forint jut eszközök beszerzésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!