Hírek

2017.07.25. 17:05

Idén is lesz jótékony célú lecsónap Zalaegerszeg landorhegyi városrészében

ZALAEGERSZEG - A tavalyi siker sarkallta folytatásra a szervezőket, így idén is számíthatunk a megyeszékhely landorhegyi városrészében a jótékony célú lecsónapra, immár a másodikra.

Arany Horváth Zsuzsa

Az augusztus 6-án, vasárnap délután a Keresztury VMK előtti téren sorra kerülő közösségi főzőversenyről és a kísérő programokról Makovecz Tamás, a városrész önkormányzatának vezetője és Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója számolt be tegnap sajtótájékoztató keretében.

- Sokféle, ételekkel kapcsolatos fesztivál létezik már a környezetünkben, lecsóval azonban talán nem találkoztunk, ezért lett ez az étel a landorhegyi fesztivál védjegye - mondta Makovecz Tamás, hozzátéve, tavaly a csecsemő- és gyermekotthonnak szánták a lecsókóstolás bevételét, több mint 200 ezer forintot, idén pedig a "Mandulavirág" Fogyatékkal Élők Református Gondozóháza kapja majd az 500 forintos adagárból befolyó összeget.

A tavalyi lecsónap kezdetének egyik pillanata
Fotó: Archív

- Idén többek között a kísérő műsorban fellépő együttesek tagjai főznek, de a városrészben működő szociális intézmények is készülnek - tette hozzá Flaisz Gergő igazgató. - Többen már nem is férnénk el, de reméljük, a jövőre felújítandó tér később több lehetőséget biztosít.

Augusztus 6-án Sass Dániel gasztro bloggerrel is találkozhatnak a landorhegyiek, őt a televízióból ismerhetjük. A 15 órától induló főzőverseny mellett táncos, énekes bemutatók várják az érdeklődőket fél öttől, a gyerekeknek szabadtéri játékokkal kedveskednek, este pedig Pál Kriszti akusztik koncert lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!