Hosszúvölgy

2015.07.04. 17:29

Játszóteret szeretnének gyermekeiknek

Hosszúvölgy – Többnyire csülök felhasználásával készültek szombaton a bográcsos ételek a dél-zalai település főzőversenyén, melynek bevételéből a játszótér felújítását finanszíroznák.

Benedek Bálint

A tikkasztó hőség ellenére a kultúrház udvarán a falu apraja-nagyja hősiesen keverte az ételeket a bogrács felett. Egyikük, Szita György viccesen megjegyezte: valószínűleg hamarabb elkészülnek a finomságok, ugyanis alulról és felülről is éri őket a meleg. Nekik jól is jött az időjárás segítsége, hiszen egyszerre két kondérban rotyogott az ételük. Kakas és köröm pörkölttel készültek, de a többi csapat is kitett magáért, készült még pacal csülökkel valamint gombás csülök. Az asszonyok pedig a kemence és a konyha között ingáztak, helyi meggyből és túróból rétes sült, de sajtos sörkorcsolya is pirult a tepsikben.

Csepella Tibor (elöl) a szomszédvár Fűzvölgyről érkezett és gombás csülökkel lepte meg az érdeklődőket
Fotó: Szakony Attila

- Apró település révén nem sok pályázaton tudunk eredményesen szerepelni, viszont a mai európai uniós normáknak megfelelő játszóteret mi is szeretnénk a gyermekeinknek – mondta Bali Vera polgármester. – A terveink szerint a fajátékok még mindig népszerűek, ezek közül néhányat megőriznénk, e köré kerülnének majd a modern élményelemek. Az egyik testületi ülésen vetődött fel az ötlet, ha nincs elég forrásunk, akkor szervezzünk jótékonysági bográcspartit, melyen egyszerre segítünk és kikapcsolódunk. Meghívtunk néhány kulturális csoportot, akik a kezdeményezést támogatva ingyen szerepeltek, az elkészült ételeket jelképes összegért kínáljuk, így mindenki segíthet.

Bali Vera szerint a sok zalai településtől eltérően különleges helyzetben vannak, hiszen a közel 200 lelkes falu inkább fiatalodik. Egyre többen unják meg a városi pörgést és választják Hosszúvölgy báját, mely számukra hízelgő. Azonban ahhoz, hogy mindenki megtalálja a békéjét fejlesztésekre is szükség lenne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!