Keménfa

2017.05.21. 18:05

Helyreállították a hegyi útjukat

Keménfa - Önkéntes munkával, lakossági összefogás révén újították fel a Dózsa-hegyre vezető utat a községben. A munkálatokhoz az anyagszükségletet az önkormányzat biztosította.

Gyuricza Ferenc

A felújításon több mint tucatnyian vettek részt, elsősorban azok a lakosok, akik ingatlannal rendelkeznek az aszfaltos út által érintett területeken, de jöttek olyanok is, akik csupán segíteni akartak.

- Azt az utat a valamikori termelőszövetkezettől örökölte meg az önkormányzat - válaszolta kérdésünkre Cser Gábor polgármester. - Felújítva évtizedek óta nem volt, abban az időben is rossz volt az állapota, amikor a tulajdonunkba került. Hiába van kint a súlykorlátozó tábla, az erdőkitermeléssel foglalkozók többsége nem vette azt figyelembe, hatalmas gépekkel hordták le erre a fát, emiatt még jobban megsüllyedt, az aszfalt pedig töredezett, kátyússá vált.

 

Cser Gábor hozzátette: arra is volt példa, hogy a kátyúban elakadt egy személyautó. Miután a Dózsa-hegyen lakott ingatlanok is vannak, illetve a szomszédos Salomvár irányába csupán egy földút vezet le a hegyről, így mindenképpen szükségessé vált ennek a szakasznak a helyreállítása.

- Pályázni erre az útra nem volt lehetőség, ezért csak ezt a lehetőséget láttuk megvalósíthatónak - utalt az önkéntes munkára a polgármester. - A legkritikusabb állapotú pontokon lebetonozzuk az utat, vízelvezetőket alakítunk ki, illetve jobban odafigyelünk a korlátozások betartására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!