Kerkabarabás

2015.07.27. 16:17

Hat évesen vezetett - Jól teljesítettek a zalai versenyzők Kerkabarabáson

Kerkabarabás - A zalai csapatok sikerét hozta a hét végi roncsderby-verseny. Az ob-futam 12 kategóriából nyolcban is valamelyik zalai csapat, a házigazda Kerkabarabás KSKE vagy a Kustánszeg Sportegyesület versenyzője állhatott a dobogó tetejére.

Gyuricza Ferenc

A vasárnapi versenyen mintegy hatvan autó vett részt, az épített járművektől a széria nagy kategóriában indult monstumokig bezárólag. A körülbelül 300 fős tömeg végig izgalmas futamokat láthatott, ehhez a kiváló talaj is hozzájárult. Az egykori kavicsbánya területén kialakított kanyargós pálya kedvez a rutinos versenyzőknek, ugyanakkor kellően gyors is ahhoz, hogy a járműveket is próbára tegye. A verseny izgalmait az előző napi csapadékos időjárás is kedvezően befolyásolta, a sáros, csúszós talajon látványos borulásokat és kicsúszásokat is hozott, s a résztvevők sem kímélték egymást, több futamban is történtek kisebb koccanások, illetve akadtak olyan versenyzők is, akik vetélytársaik kiszorításával tudtak pozíciójukon javítani.

A kerkabarabási futam is hozta a szokásos formáját , vagyis a mezőny tagjai látványos és izgalmas versenyeket vívtak egymással. Fotó: Gyuricza Ferenc

A verseny különlegessége volt még, hogy most debütált a Magyar Országos Roncsderby Szövetség jelenlegi legfiatalabb versenyzője, a házigazda csapat tagja, Dornfeld Áron, aki hat évesen ült egy Trabant kormánya mögé. Különdíjat kapott továbbá húsz éves aktív versenyzői pályafutásáért a szintén kerkabarabási Achim Holler, míg a leglátványosabb borulásért járó elismerést a kustánszegi Tóth Dávid vehette át.

A kategóriák nyertesei, illetve a zalai versenyzők eredményei. Ifi I. kategória: 1. Klitza Dominik (Kustánszeg), 2. Dornfeld Áron (Kerkabarabás). Ifi II. kategória: 1. László Dániel (Rum). Ifi. III. kategória: 1. Németh Laura (Rum), 2. Szűcs Rajmund (Kerkabarabás), 3. Bakos Bence Tamás (Kustánszeg). Trabant: 1. Lakatos Lénárd (Kustánszeg). Amatőr: 1. Ungi Károly (Kustánszeg), 2. Bakos Csaba (Kustánszeg). Épített: 1. Achim Holler (Kerkabarabás), 2. Harald Gschiel (Kerkabarabás). Lada: 1. Geráth Péter (Kustánszeg), 4. Klitza David (Kustánszeg), 5. Tóth Dávid (Kustánszeg). Széria kicsi: 1. Kevin Holler (Kerkabarbás), 3. Sipos Tamás (Kustánszeg), 4. Barna Péter (Kustánszeg). Széria közép: 1. Kailali Alex (Kustánszeg). Széria nagy: 1. Németh Frigyes (Szombathely), 2. Borka László (Kustánszeg). Női: 1. Lakatos Dominika (Kustánszeg), 2. Szabó Brigitta (Kustánszeg), 3. Tóth Nikolett (Kustánszeg), 5. Paál Bernadett (Kerkabarabás). Szuper futam: 1. Németh Frigyes (Szombathely), 2. Sipos Tamás (Kustánszeg), 3. Lakatos Dominika (Kustánszeg), 5. Geráth Péter (Kustánszeg), 6. Karbovszky Ferenc (Kustánszeg).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!