Legénypálma, citromfa - Küldje el a ZH-nak a növénykülönlegessége fotóját!

2017. május 16., 11:30 szerző: Arany Horváth Zsuzsa
komment
MEGYEI KÖRKÉP - Felhívásunk nyomán nagy örömünkre hetek óta módunkban áll meglepni olvasóinkat a ZH nagy családjának tagjainál élő, növekvő, gonddal ápolt növénykülönlegességek fényképeivel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Legutóbb Magasdi László Nagykanizsáról jelentkezett fotóval: "A családunk egy csodálatos növényéről küldök fényképet. Ez a virág közel 10 éves, a neve Zamioculcas zamiifolia, azaz ZZ pálma vagy másképpen legényvirág. Úgy tudjuk, nagyon ritkán szokott ez a pálmafajta virágot hozni, nálunk azonban pont sikerült abban az időben lefényképezni, amikor virággal együtt pompázott."

Zalaszentgrótról kaptuk a fényképet a citromfáról

A szóban forgó pálma trópusi, évelő növény, mely Kelet-Afrikában őshonos. Virágai 5-7 cm-es, sárgásbarna vagy bronzszínű torzsavirágzaton fejlődnek, a levelek között részben elrejtve. Nyár közepétől kora őszig virágzik.

A kanizsai tekintélyes méretű legénypálma és...

Izer Lászlóné zalaszentgróti olvasónk citromfájáról is kaptunk képet, amelyen rengeteg citrom termett legutóbb. A citrom a szubtrópusok örökzöldje, melyet hozzánk legközelebb Dél-Olaszországban, Spanyolországban, Cipruson és a volt Szovjetunió déli köztársaságaiban termesztenek.

... bujkáló virágzata

Nálunk az évi középhőmérséklet túl alacsony ahhoz, hogy - még védett helyen is - egész évben a szabadban tartsuk. A leghelyesebb, ha edényben neveljük, télen szobában, nyáron a szabadban. A fácskát minden évben meg kell metszeni.

 Arany Horváth Zsuzsa

2017. május 16., 11:30 szerző: Arany Horváth Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...