Keszthely

2017.06.09. 10:51

Erősebb lesz a Keszthely Triathlon mezőnye, mint a tavalyi

A Balaton-partról indul szombaton a Keszthely Triathlon mezőnye. Rajthoz áll több, nemzetközi versenyeken győztes, világklasszis sportoló is, akik szerint a tavalyinál erősebb a mezőny.

Keszey Ágnes

A sporteseményről pénteken Keszthelyen, a Helikon kastélymúzeumban tartottak sajtótájékoztatót, hiszen a versenyzők a kastély mellett is elfutnak majd.

Ruzsics Ferenc polgármester és Pálinkás Róbert, a kastély igazgatója is köszöntötte az esemény résztvevőit, majd bemutatkozott az a három női és három férfi versenyző, akik a legesélyesebbnek számítanak a szombaton induló versenyen. Közölük a a szervezők szerint a győzelemre a  férfiak közül a legsanszosabb Andreas Relalert. Ő elmondta: húsz éve már járt a Balatonnál, de akkor nyaralt, versenyen még nem volt itt. Most úgy látja, nagyon jó infrastruktúrával rendelkezik a terület. A női indulók közül Diana Rieslert emelték ki a sajtótájékoztatón a győzelemre legesélyesebbnek. A tavalyi Keszthely Triathlonon győztes hölgy arról szólt, hogy nem tudja, mit várhat a mostani versenytől, hiszen számára teljesen új sztárversenyzőkkel fog megküzdeni, kicsit erősebb mezőnyben, mint tavaly.

Andreas Realert és Diana Riesler a sajtótájékoztatón
Fotó: Keszey Ágnes

Érdeklődésünkre a triatlon szervezői szóltak a verseny útvonaláról is. Szombaton reggel a Városi strandon kezdődik a verseny, az úszással. Mellette építették ki a versenyközpontot és a depót. Innen indulnak el a sportolók kerékpárral a vasútállomás felé, a várost a Fenékpuszta felé vezető úton hagyják el, a 71-es útra hajtanak ki. A 71-es és 75-ös út körforgalmi csomópontjában a harmadik kijáraton mennek tovább a 76-os úton, egészen a zalacsányi körforgalomig. Onnan Zalaszentgrótra kerekeznek, majd Kehidakustányon és Zalacsányon át Nagykapornakra érkeznek, onnan ismét Zalacsányon keresztül indulnak vissza Keszthelyre, a városba a Georgikon úton keresztül térnek vissza. A futópálya útvonala a strandról indul, innen érkeznek a versenyzők az az Erzsébet királyné útján, a Sétálóutcán és a Fő téren áthaladva a kastélyhoz, majd visszafele a Helikon utcán keresztül közelítik a Balaton-partot – mindezt négy körben. Útlezárásokra, forgalomelterelésekre reggel 9 és délután 4 óra között kell számítani a közlekedőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!