Keszthely

2016.01.28. 18:39

Terv és fedezet is van a keszthelyi fejlesztésekre

Keszthely – Több mint négymilliárd forintból gazdálkodik idén Keszthely – derül ki a költségvetési rendeletből, melyet csütörtökön fogadott el a képviselő-testület.

Keszey Ágnes

Az önkormányzat idén valamivel több mint négymilliárd-ötvenhatmillió forint bevétellel számol. Pályázati önerőre a város 250 millió forintot különített el a költségvetésben.

A település működőképességének biztosítása mellett az önkormányzat prioritásokat is meghatározott. Idei terv a Nagy Lajos király utca burkolata és járdájának felújítása, napelemes kiserőmű létesítése, „Zöld város" kialakítása, a Libás strandi parkoló burkolása és a Kossuth utca 30. szám alatti ingatlan felújítása. Döntöttek arról, hogy a KRESZ-park területének tervezett fejlesztésével bővítik az Integrált városfejlesztési stratégiát, mert csak olyan célok megvalósítására lehet pályázni, melyek szerepelnek a dokumentumban.

A Keszthelyi Televízió Kft. felügyelőbizottságának közelmúltban lemondott három tagja helyett újakat választottak, és határoztak arról, hogy gazdasági átvilágítás kezdődik a cég tavalyi gazdálkodásáról.

Szavazataikkal a képviselők elutasították a migránsokra vonatkozó kötelező betelepítési kvótát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!