Keszthely

2015.12.28. 12:47

Hercegi játszószoba – mindenkinek

Keszthely –Január 2-ig meglepetésekkel várják a látogatókat a Festetics kastélyban: megnyílt az északi szárny: ezt a keszthelyiek ingyenesen nézhetik meg, s játszóház is várja a családokat.

Keszey Ágnes

A Velencei tükörterem és a mellette lévő helyiségek az év nagy részében zárva tartanak a kastélymúzeum látogatói előtt, ám most ezek is látogathatóak.

– Ez a rész a kastély rendezvényközpontja. A báltermek, a négy lakosztály és a Velencei tükörterem január 2-ig várja a látogatókat. A keszthelyi lakcímkártyával rendelkezők ezt a szárnyat ingyenesen tekinthetik meg – mondta lapunknak Tóthné Mezőfi Agáta program-és marketingmenedzser.

A játszóházban Kőhalmi Balázs (jobbra) beszélget Horváth Zoltánnal és Horváthné Fejes Líviával, míg Horváth Albert játszik Fotó: Keszey Ágnes

Az északi szárnyban családi játszóház is nyílt, a Varázshangok Egyesület jóvoltából.

– Régen a gyerekek és szüleik, nagyszüleik vagy nevelőnők, tanítók maguk találtak ki játékokat: ahol éppen játszottak: például a kastély kertjében egy fenyő, vagy éppen az öreg tölgy alatt: ott kerestek hozzá eszközöket. Ez óriási fejlesztő erővel bír. Talán még többel, mint a mai, kézzelfogható játékok. Minden játék – azon kívül hogy remekül szórakoztat, fejleszt is. Itt most akár a babakocsiban ülő gyerekeknek is kínálunk játékokat, de a szüleiket, nagyszüleiket is várjuk. Olyan kreatív játékokat is kínálunk, melyekkel máshol nem nagyon lehet találkozni – invitálta a családokat- Kőhalmi Balázs, a Varázshangok játszóház vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!