Keszthely

2016.08.10. 15:21

"Mentsd el a bringád" mottóval kerékpárokat regisztrálnak

Keszthely - Még csütörtökön is be lehet regisztrálni a rendőrség nyilvántartásába a bicikliket. A Bikesafe program célja: ha ellopják a bringát, megtalálása esetén gyorsan visszakerüljön tulajdonosához.

Keszey Ágnes

A tapasztalatok szerint a Magyarországon évente eltulajdonított több mint tízezer kerékpár többsége azonosítatlan, s bár egy részük megkerül, mivel nem tudni, ki a tulajdonosa, így nem jut vissza hozzá. A Balaton-parton működő bűnmegelőzési irodánál szerdán volt  és még csütörtökön  reggeltől – délutánig  van lehetőség van a bicikli és a tulajdonos elérhetőségeinek regisztrációjára a rendőrség által használt rendszerbe.

Kép is kerül a nyilvántartásba - mutatta be a regisztrációt Tóth László és a Bűnmegelőzési Iroda  munkatársa, Takács Tamara

– Fényképpel és jellemző adatokkal visszük fel a kerékpárt az országos nyilvántartásba: színét, méretét, felszereltségét, egyedi azonosítójeleit rögzítjük. Ha eltűnik egy kerékpár és ezt bejelentik, akkor konkrét adatok ismeretében tudjuk keresni. Az interneten is elérhető program üzemeltetője minden nap összefuttatja az ellopott biciklik adatait az apróhirdetési oldalakkal, hogy nem jelenik- e meg eladásra. Matricával is jelöljük a regisztrált kerékpárt – ez talán visszatartja kicsit az elkövetőket – mondta el Tóth László őrnagy.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság más városokban is biztosít lehetőséget regisztrációra: Nagykanizsán és Zalaegerszegen a „Házhoz megyünk” program helyszínein és megyeszerte különböző kerékpáros rendezvényeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!