Keszthely

2015.11.11. 18:55

Szent Márton napja Keszthelyen - közösség ünnepe

Keszthelyen Márton-nap alkalmából az egykori Szent Márton templom helyén, a Festetics kastély parkjában gyülekeztek gyerekek és felnőttek a Da Bibere Zalai Borlovagrend, az önkormányzat és a Goldmark Károly Művelődési Központ összefogásával negyedik alkalommal megrendezett programra.

Keszey Ágnes

Innen indult a lámpás felvonulás a Fő térig, ahol óvodások és iskolások léptek színpadra. Helyi civil szervezetek szeretetvendégség keretében kínáltak teát, forralt bort, újbort és harapnivalót, például ludaskását a rendezvény résztvevőinek és az arra járóknak.

Az egybegyűlteket dr. Brazsil József, a borlovagrend elnöke köszöntötte. A programot a lovagrend tagja, Komoróczi Lajos kezdeményezte, aki elmondta: egy letenyei lámpásjárásból merítette az ötletet.

– Nagyon jó érzés látni a rengeteg embert. Ez volt a cél, hogy ünnepe legyen a városnak, élesszük fel, éljük meg hagyományainkat, legyünk együtt, érezzük jól magunkat.

A Fő téri templomban megáldották az új bort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!