Kosárlabda

2015.04.20. 17:39

ZTE KK-MAFC: variációk egy témára

Zalaegerszeg - A Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda együttesének még van esélye, hogy megelőzze a tabellán a MAFC-ot, de ehhez szombaton most már biztos, hogy hat ponttal kell győzni.

Kerkai Attila

A férfi NB I A-csoport középszakaszában az alsóházban a Jászberény egy ponttal legyőzte (83-82) a MAFC-ot, s ez az eredmény még életben tartja a ZTE KK reményét arra, hogy megelőzze a tabellán a fővárosiakat. jelenleg jobb mutatóval rendelkezik ugyan a MAFC, de ha a két csapat szombati (18.00) egymás elleni találkozóján a zalaiak 6 ponttal legyőzik riválisukat, úgy a kék-fehérek megelőzik őket és a kiesési osztályozón az egerszegieknél lesz a pályaelőny. Minden más esetben a MAFC-nál.

Cole Darling (fehérben) és Tursics Krisztián legközelebb szombaton találkozhat. Fotó: katona Tibor

Hétfőn az iránt érdeklődtünk, mikor kezdődhet a két győztes csatáig tartó play-out. Kis Attila, a ZTE KK technikai vezetője elmondta, hogy az MKOSZ szóbeli egyeztetés után a május 2., 6., és 9. időpontokat jelölte meg. De, ha például a ZTE KK lenne a kedvezményezett, május 2-án hazai pályán biztosan nem játszhatna, hiszen a sportcsarnokban koncertet rendeznek, így vagy elsején, vagy 3-án tudna csak pályára lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!