Kultúra

2014.09.21. 17:50

A pántlikások és vendégeik a színpadon

Bak - Ötödik alkalommal hívta fesztiválra szombaton a baki Pántlika táncegyüttes a környező települések hasonló csoportjait.

Arany Horváth Zsuzsa

A jövőre a 25. évébe lépő baki táncegyüttes vezetője, egyben a baki faluház igazgatója, Baloghné Bacsa Ibolya érdeklődésünkre a Zalai hírlapnak elmondta, a fesztivál keretében nemcsak a néptánc, hanem a népi játékok is szerephez jutnak. Ezúttal többek között népi játszóteret rendeztek be a gyerekeknek, mesebábszínházzal és óriásbábokkal rukkoltak elő, de egy parasztkomédián is mulathatott az egybegyűlt társaság. A táncos csoportok közt pedig fellépett az alsópáhoki, az andráshidai, a bocföldei együttes.

A baki Pántlika Táncegyüttes Százszorszép csoportja (Fotó: Tamás Ádám)

A szombati rendezvény adott otthont annak az aláírási ceremóniának, amely megalapozza a szlovén Pince település a Zala György Művelődési Egyesülete és a Baki Kistermelők Baráti Egyesülete közötti megállapodást, melyet a szlovéniai magyarok nevében Jáklin Magda elnök, a baki egyesület vezetőjeként pedig Balogh Elemér látott el kézjegyével. A jövőben közös pályázati lehetőségeket megnyitó és kistermelői tapasztalatcserére alkalmas együttműködést a jelen lévő Vigh László országgyűlési képviselő is üdvözölte.

A hivatalos ceremónia mellett a színpadra lépett több száz táncos estig szórakoztatta a közönséget, köztük csak a baki Pántlika Táncegyüttes 73 táncos lábú ifjút vonultatott fel. Az együttes a tervek szerint jövőre nagyszabású programsorozattal ünnepli fennállásának negyedszázados évfordulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!