Kultúra

2016.09.28. 17:14

A titokzatos kelták - ismeretterjesztő előadások a Göcseji Múzeumban

Zalaegerszeg - Új sorozat indult szerdán a Göcseji Múzeumban a tudományos ismeretterjesztés és a szórakoztatás szimbiózisa jegyében.

Magyar Hajnalka

A múzeum és a Zalaegerszegi Televízió által közösen szervezett, Tudományos esték című sorozat keretében háromhetente rutinos előadók mutatnak be egy-egy közérdeklődésre számot tartó, értékes és érdekes fejezetet múltunkból. Az ingyenesen látogatható négyrészes programsorozat első estjén Havasi Bálint régész, a keszthelyi Balatoni Múzeum igazgatója tartott előadást A titokzatos kelták régészeti hagyatéka Zalában címmel. Mondandóját több lelettel illusztrálta, közülük a legbecsesebb egy Kr.e. 3. századból származó főnöki kard, amely Andráshidán került elő még az '50-es években, szórványleletként.

Havasi Bálint régész (jobbról) a főnöki karddal, Kaján Imre egerszegi múzeumigazgató társaságában Fotó: Pezzetta Umberto

A folytatásban Tarbay J. Gábor a késő bronzkori kincsleletekről beszél, majd Káli Csaba jóvoltából a megyeszékhely ötvenes évekbeli arculata elevenedik meg. A sorozat záró összejövetelén dr. P. Barna Judit tart előadást az őskori körárkok csillagászati vonatkozásairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!