Kultúra

2017.04.21. 19:25

Megjelent a Zala-monográfia második kiadása

Zala György emlékév lesz 2018-ban a Kárpát-medencében - jelentette be tegnap a muravidéki városban a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke.

Gyuricza Ferenc

Horváth Ferenc ezt azon a könyvbemutatón mondta, ahol a Borbás György által írt Zala-monográfia második kiadásával ismertették meg a jelenlévőket. A könyvbemutató egyben a 2017-es Zala emlékünnepség nyitánya is volt.

Borbás György nemcsak a monográfia szerzője volt, de a Zala-kultusz elindítása is nevéhez kötődik - elevenítették fel a könyvbemutatón többen is. Magát a kiadványt Pisnjak Attila művészettörténész mutatta be, s mint mondotta, az első kiadás 1999-ben, a jelenlegi pedig most, Zala György halálának 80. évfordulóján jelent meg, mind a két alkalommal a Kossuth Kiadó által.

A muravidéki kisvárosban évek óta megemlékeznek a település egyik leghíresebb szülöttéről, a millennium szobrászának nevezett Zala Györgyről. Tegnap a könyvbemutató után az Aradon élő Siska-Szabó Hajnalka festőművész alkotásaiból nyílt kiállítást. gyf

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!