Kultúra

2017.04.08. 19:42

Zalai tájak budapesti és kecskeméti festőművész vásznain

Egervár - Szombaton délután nyílt meg a Nádasdy-Széchenyi Várkastély emeleti kiállítóterében Bottyán Marianna és Gróf Zoltán festménykiállítása, amelyet Kovács Dezső Zalaszentgyörgy polgármestere nyitott meg, az alkotókat pedig Buday Mihály zalaszentgyörgyi festőművész mutatta be az érdeklődőknek.

Arany Horváth Zsuzsa

A kapcsolat nem véletlen, az alkotók ugyanis hosszú évek óta szorosan kötődnek a zalaszentgyörgyi nyári művésztelephez, annak ellenére, hogy Bottyán Marianna budapesti művészcsaládból származva a fővárosban él, míg Gróf Zoltán Kecskemétről utazik nyaranta a zalai dombok közé.

A szeptemberig látogatható tárlaton látható festmények híven tükrözik a zalai falvak, tájak  hangulata iránti elkötelezettséget, eképp látjuk a börzöncei kápolnát, a söjtöri kerekeskutat és utcarészletet, a hegyi pincéket és a dombok lankáit. A művészek több alkalommal szerepeltek együtt képzőművészeti bemutatókon, hiszen, mint Buday Mihály elmondta, látásmódjuk jól kiegészíti egymást. A plein air (szabadban festés) szerelmesei pedig elmesélték, legutóbb még az alkony is a söjtöri utcán találta őket,  mivel a fények, árnyékok oly erővel hatottak rájuk, hogy mindenről megfeledkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!